Facilitair Management

 

Koninklijke Nedlloyd (KNG) had zijn eigen facilitaire dienst (Nedlloyd Interne Dienst (NID)), die voor KNG en haar divisies en zusterbedrijven in Willemswerf het facilitair management verzorgde.

 

Ook andere huurders konden “instappen”, en na het opstellen van een “service level agreement” (SLA) al dan niet gebruik maken van de facilitaire diensten die als flexibel pakket werden aangeboden.

 

Uit de “1988” brochure van NID:

 

Bemiddeling parkeerruimte, al dan niet in de garage Willemswerf;

Onderhoud koffie-, thee– en frisdrankenautomaten;

Vlekkendienst;

Inrichting werkplek, waaronder meubilair en kantoormachines;

Groenvoorziening;

Reproductie;

Huisdrukkerij;

Xeroxen;

Bedrijfsrestaurant;

Filmzaal;

Vergaderfaciliteiten;

Werklunches (op de werkplek);

Postkamervoorzieningen;

Kluisruimten;

Archiefruimte;

Bedrijfsgeneeskundige dienst;

Telefooncentrale en telexkamer;

Typekamer;

Klimaatregeling;

Verlichting;

Zonwering;

Schoonmaak;

Beveiliging;

Afvoer vuil, waaronder de afvoer van lege correctielak flesjes en foto-ontwikkelaar;

Interne mededelingen.

 

De “huisdrukkerij”, “bedrijfsgeneeskundige dienst”, “telex– en typekamer; “filmzaal”, “afvoer correctielak en ontwikkelaar” hebben we achter ons gelaten, maar hi-end netwerken, beheer glasvezel, wifi, plafondkoeling en 21ste eeuw systeemverlichting hebben we samen met een nieuwe MER, koelsysteem en GBS naar Willemswerf gebracht.

 

Inmiddels is het facilitair management voor het overgrote deel van de huurders in handen van Facilicom Facility Services (FFS), en hebben we wat goed is bewaard en verder uitgewerkt en hebben we wat slecht of oud was vervangen. Het technisch management en technisch beheer wordt door CBRE verzorgd, dat samen met FFS en eigenaar ASR Vastgoed B.V. niet alleen commercieel maar zeker ook emotioneel het beste met Willemswerf en haar huurders voorheeft.

 

We leveren onder het motto “one stop, one shop” en bieden alle facilitaire diensten aan die de klant wenst te ontvangen volgens het SLA. Als we het niet in het standaard pakket hebben, zorgen we ervoor dat we het toch naar volle tevredenheid van de klant gaan leveren en passen we de SLA daarop aan.

 

Tot (ongeveer) 2018 zal Willemswerf ingrijpend worden gemoderniseerd, in 2013 hebben we als eerste de elfde etage (MCFE Princes Foods Europe) opgeleverd en gaan door “met de rest”.

 

De verjonging van Willemswerf, en zeker ook een “vergroening” ervan kan alleen door de samenwerking tussen de diverse direct betrokken partijen: ASR Vastgoed B.V., FFS, CBRE, J.P. van Eesteren (hoofduitvoerder), Wim Quist (als architect) en Powerhouse Company (adviseur).